Hae
Mari Hietala

Arkisia ajatuksia

Sen kerran, kun minä en kytännyt sääennustetta ja sadetutkaa, yllätti minut täysin spontaanisti ukkoskuuro juuri kun lähdin töistä eilen. Birkenstockit jalassa ja puhelin taskussa, josta siirsin sen paidan alle turvaan, yritin taistella tieni jäätävän vastatuulen sekä sateen läpi parkkipaikalle. Muutaman sadan metrin matkalla kastuin ihan täysin päästä varpaisiin. Pyöräytin puhelimen ympäri ja totesin sen selvinneen suhteellisen kuivana, mutta vähänpä taas tiesin.
Kotiin päästyäni meinasin höpötellä vähän instastoryyn, mutta äänenlaatu oli aika kökkö. Kauhea suhina taustalla. Huljutin puhelinta riisipussissa toivoen äänen vielä kirkastuvan, mutta kovin pessimistinen olin ajatellessani asiaa. En yhtään uskonut ihmeeseen puhelimeni suhteen. Vähän ennen lenkille lähtöä testasin uudelleen taas instastorya ja ääni kuulosti jo paljon paremmalta, jee! Pelkäsin uutta kaatosadetta, joita on mereltä puskenut maihin nyt pari päivää, mutta emme onneksi kastuneet eikä puhelinkaan saanut uutta suihkua.
Oli ihanaa käydä lenkillä. On niin ihanaa saada mahdutettua liikuntaa arkeen, sillä ilman ei pysty olla ja alkaa vain väsyttää. Tehtiin sunnuntaina coretreeni ja ai että siitäkin tuli hyvä fiilis.
Arki tuntuu muutenkin nyt taas jotenkin tosi kivalta ja oikeanlaiselta. Vaikka töissä välillä venyy myöhempään kuin olin ajatellut, on kaikki silti kivaa. On mukava tulla kotiin puuhastelemaan ja siivoilemaan (sitä riittää), on tosi kivaa tehdä ruokaa (pitäisi alkaa etsiä uusia reseptejä) ja sitten vielä tuo liikunta, kun saa sen mahtumaan iltoihin. Nukkuminen on niin paljon parempaa nyt, kun on vähän viileämmät kelit ja se tekee paljon se.
Siivoamisesta mainittakoon, että sain käytyä mun kaikki kengät läpi ja vähän hävitettyä niitä myös. En oikeastaan tiedä miksi mulla on edes useammat kengät, kun oikeasti en tarvisi kuin parit kesäkengät ja parit talvikengät. Sen sijaan mulla on laatikollinen korkkareita, joita en käytä, mutta en aio myöskään luopua ainakaan vielä ja lisäksi kamalan monet kesälipokkaat, jotka harvemmin eksyy jalkaan.
Seuraavaksi täytyy napata vähän iltapalaa ja katsoa yksi jakso Suitsia. Olen aivan koukussa. Veikkausliigakin alkoi tänään ja katsoimmekin ekan puoliajan SJK-TPS -matsista ennen kuin lähdimme käymään ulkona.
Toivottavasti sulla on ollut tänään hyvä päivä! 

2 kommenttia

  1. M.T. Ainasoja | mtainasoja.fi kirjoitti:

    On kyllä ihanaa, kun säät viilenivät – minäkin olen jaksanut taas lenkille. Suoritin myös tuossa hiljattain suuren kenkävarastonsiivouksen. Hirveä määrä kenkiä, joita en ole käyttänyt aikoihin, enkä oikeastaan edes halua käyttää! Luovuin tosi monista. Nyt on jäljellä 10 paria, mikä on edelleen paljon, mutta ainakin niillä kaikilla on paljon käyttöä, tai vähintääkin käyttötarkoitus, johon eivät mitkään muut kengät käy.

  2. Mari kirjoitti:

    Niin on. Vieläkin on tällaista epävakaista, mutta just nyt ei haittaa, kun ei olla lomalla ja täällä kotona on riittänyt puuhasteltavaa.

    10 paria kuulostaa ihanteelliselta määrältä. Mulla on siihen vielä hieman matkaa, mutta ehkä jossain kohtaa. Just tänään itse asiassa heitin yhdet vanhat tennarit pois, aivan liian ohuet pohjat oli niissä. Vähitellen siis minäkin pääsen eroon omistani..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.