Hae
Mari Hietala

OI INSTAGRAM – MIKSI OLET NIIN VAIKEA?

Mulla on melkein 2000 kuvaa instassa, mikä on kai aika paljon. Seuraajia ei ole kuin reilu 500 ja sekin määrä sahaa edestakaisin sitä tahtia kuin minun mieltymykseni muokata kuvia ajelevat vuoristorataa, johon en koskaan lapsena onneksi päässyt, koska olin liian lyhyt.
Nea Lindberg, Anni Korhonen ja Janni Delér ovat kaikki lyhyen ajan sisään julkaisseet presetsettejä Lightroomille, jotka voi siis ostaa, mikäli haluaa päästä säätämisen kanssa helpolla ja instafeedin näyttävän vielä paremmalta. Erityisesti Jannin instakuvia olen aina kuolannut, sillä ne vain näyttävät aina niin upeilta sen lisäksi, että Janni itse näyttää upealta. Myös Julia Toivolan instafeed on aika pitkälti täydellinen sävyiltään.
Muokattu Lightroomilla.
Minua ärsyttää, kun minä en osaa. En ole googlettanut itseäni tarpeeksi syvälle, jotta oppisin. Minä vain murisen sohvanurkkauksessani ja mietin pääni puhki mitä tekisin omalle instagram-elämälleni. Tavallaan en kaipaa turkooseja taivaita, mutta toisaalta haluaisin instakuviini jotain taikuutta.
Olen kokeillut VSCO-filttereitä ja hetken verran myös Afterlightia, mutta en lopulta pysty pitäytymään linjassani. Kyllästyn, jotain puuttuu! Nyt olen viimeajat muokannut kaikki kuvani erikseen Lightroomissa, mutta en saa niihin sitä jotain. Jotain puuttuu edelleen. Instagram-muokkausten sielu, se leijuu jossain enkä saa sitä kiinni.
Ilmeisesti pakko jatkaa etsintää ja päättää haluanko kuvani olevan pinkkejä, sinisiä vai keltaisia. Täytyy myös käydä keskustelu valokuvaajaegoni kanssa siitä voinko mennä helppoa reittiä ja ehkä jopa ostaa jonkun toisen bloggaajan tekemät presetit. Kun en millään haluaisi. Kun mun pitäisi osata itse.
Muokattu Lightroomilla.
Ja sitä paitsi: instagramissakin taitaa nykyään hyvä sisältö merkitä enemmän kuin se onko kuvissa joku tietty sävy. Omia suosikkejani instassa ovat Elina Leskinen ja Eino Nurmisto, jaksaisin katsella molempien instastooreja 24/7.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.