Hae
Mari Hietala

Vanha kunnon perjantaisiivous

Meillä kotona aikoinaan pöläytettiin matot pihalle joka perjantai ja siivottiin koko talo. Sen jälkeen oli mukava istahtaa viettämään perjantai-iltaa tai mitä nyt kukin tekikään, minä taisin harrastaa siihen aikaan elämässä juustosnacksien syömistä ja Nummelan ponitalli -kirjojen lukemista.
Yritin pitää vanhempana kiinni perjantaisiivousrutiinista, mutta on se viime vuosina ehkä hieman päässyt unohtumaan. Kunnes eilen tuumasin Jonille, jotta ensin siivotaan keittiön pöytä ja sitten vasta voin tehdä pitsaa.
Siinä sitten siivoiltiin, eikä kauaa nokka tuhissut, kun keittiön pöytä oli putsattu ja puoli asuntoa imuroitu. Meidän itäsiipi on edelleen räjähtänyt, mutta se on oma projektinsa enkä tiedä tuleeko siitä ihmisasumusta enää tässä vaiheessa, kun muutto kuitenkin tulee syksyn aikana. Tämä puoli asunnosta, jossa aikamme vietämme, on nyt taas puhdas ja oi että kuinka kivan näköistä täällä nyt on. Mieli lepää, kuten kotona kuuluukin ?

Instan puolella (@marihietala) tuli jo viikko sitten vilautettua sitä mun vihersisustamisen lopputulosta, mikä siis on sisustustikkaat kukkatelineenä. Niistä roikkuu erinäisiä kukkasia ja tässä alla olevassa kuvassa roikkumassa ovat aaroninparta, joka ostettiin viime viikonloppuna Turun kasvitieteellisestä puutarhasta, muorinkukka ja kultaköynnös. Mun sisustusviritelmä kaipaisi vielä yhtä vähän vihreämpää kukkasta aaroninparran vasemmalle puolelle, jotta olisi tasapaino tuon kultaköynnöksen kanssa, mutten vielä ole keksinyt kenet laittaisin tikkaille. Vaihtoehtoina ovat muratti, vaaleanvihreä muorinkukka ja rönsylilja.

Tänään meillä on ohjelmassa Turun torilla käyminen, iltapäivällä Tepsinaisten peli yläkentällä ja kaupan kautta kotiin ihmettelemään. Ei siis ihan koko päiväksi ole tohootusta ja hyvä niin. Iltaisin on ihana rauhoittua sohvalle katsomaan jotain elokuvaa.
Hauskaa lauantaita sulle! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.