Hae
Mari Hietala

Henningsværin jalkapallokenttä on pakko nähdä

Toisen Norjassa vietetyn yön jälkeen pakkasimme kamat autoon ja suuntasimme pösön nokan jälleen kohti etelää. Matka Kabelvågista Henningsværiin ei ollut pitkä, vain 25 minuutin ajelu ja pääsimme ihmettelemään elämää pienessä kalastajakylässä.
Henningsvær oli meidän tämän kertaisen lofoottiajelun päätepiste. Kävimme kääntymässä jalkapallokentällä Veikkausliigapallon kanssa, otimme vähän kuvia ja sitten posottelimme tiehemme.

Tämä Henningsværin kenttä on nähtävyys. Voin kuvitella kuinka mahtavia futiskuvia kentältä saisi, kun takana siintää meri ja vuoret. Tekonurmi oli aika pitkää ja toisaalta pohdimme kuinka monta palloa mereen on hukattu tuolta toiselta laidalta. Entinen maalivahti halusi testata kuinka pitkän sivurajaheiton hän pystyy heittämään (pitkän!) ja olin varma, että pallo lentää mereen, kun hän viskasi sen juuri siihen suuntaan.

Henningsvær oli muuten hyvin kodikas ja pieni kylä. Kadut olivat yhtä kapeita ja ahtaita kuin Suomesssa jossain Vanhassa Raumassa tai Vanhassa Porvoossa. Tie Henningsværiin on myös kapea ja mietinkin mahtaako talvikuukausina käydä edes mielessä kylästä poistuminen, jos tuolla siis asuisi. Ja toisaalta, mihin tuollaisesta kalastajakylästä haluaisi pois koskaan? Lofooteilta ja Norjasta joutuu hetken ajella, jotta pääsee johonkin toisenlaisiin maisemiin.

2 kommenttia

  1. Riikka kirjoitti:

    Henningsvær oli ihana, ihan tulee ikävä Lofooteille sun kuvia katsellessa! Meillä jäi kenttä näkemättä (en edes ajatellut, että se voisi olla auki..), mutta kiivettiin siihen lähellä olevalle vuorelle, josta katsottuna tuo kenttä oli hauska vihreä alue kylän reunalla!

  2. Mari kirjoitti:

    Hehe 😀 Olis kyllä ollu kiva nähdä se myös jostain vuoren päältä, kun kaikki ilmakuvat tuosta kentästä on niin hienoja.

    Henningsværiin vois kyllä lähteä kahville millon vaan, mutta harmi, kun se on hieman kaukana 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.