Hae
Mari Hietala

Vauva 6 kuukautta

Vauva on täyttänyt 6 kuukautta jo pari viikkoa sitten, mutta meillä oli eilen vasta 6 kuukautisneuvola. Ajattelinkin nyt vähän kertoa hänestä, kun en ole tainnut sitä tehdä pitkään aikaan?

Hän on valtavan touhukas. Koko ajan joku ruumiinosa tekee jotakin, jalat vähintäänkin sätkii ellei hän ole jo mahallaan. Siitä on varmaan jo kuukausi kun hän oppi peruuttamaan ja sitten on vain odoteltu ryömimistä. Ei vieläkään tee sitä, mutta osaa vetää itseään eteenpäin, jos saa kiinni jostain. Tuolien luokse hän mielellään vetäisi itsensä, mutta ne liikkuvat hänen luokse. Viime viikon maanantaina hän myös osoitti kiinnostusta kiivetä ylöspäin, kun sattui kohdalle sopiva pöydänjalka. Olin kauhuissani, onneksi meillä ei ole kiipeilyyn vielä tässä iässä sopivia huonekaluja.

Luulen kyllä, että on enää päivistä kiinni ryömiminen. Lauantaina hän löysi sormensa jotenkin hassusti ja sunnuntaina oli kiskaissut pöytäliinaa pihtiotteella. Neuvolassakin testattiin helmien avulla ja kyllä hän tosiaan otti kiinni etusormella sekä peukalolla. Näppärä poika!

vauva 6 kuukautta

Kiinteät me aloitettiin tammikuun alussa ja nyt hän syö yhtäkkiä kuin hevonen. Hän saattaa vetää iltapuuroa melkein desin (tai onhan se valmiina yli desin, mutta tarkoitan tällä hiutaleiden määrää), Pilttiä menee helposti purkillinen eikä edes riitä ja hedelmäsoseet ovat kuin taivaanlahja. Erityisesti persikka makuna, ai että kun on hyvää! Pilteistä hänen suosikkinsa on perunaa ja lihaa, joten minä valmistin hänelle viime viikolla itse moista herkkua.

Vaikka hän syökin kiinteitä ähkyyn asti, se ei ole vaikuttanut imetykseen ainakaan vielä. Tissipoika 4ever.

Nukkuminen sujuu nykyään vähintään kahdella herätyksellä yössä, joskus saattaa olla useampi. Nukutan edelleen viereen, mutta nostamme siitä sitten pinnasänkyyn. Ennen kolmea herätessä imetän hänet olohuoneessa ja sitten taas kolmen jälkeen voin ottaa viereen. Neuvolassa sanottiin eilen, että joku muu rauhoituskeino käy myös, sillä tämän ikäisen ei enää tarvitse syödä nälkäänsä yöllä. En ole ihan vielä valmis ryhtymään muuhun, koska se tietää huutoa.

Ainiin, hampaita ei ole vieläkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.