Hae
Mari Hietala

Häntälänkosken maisemia ihastelemassa

Eilinen luontoretki Maarian kivikautiselle polulle oli sen verran rankka, että tänään on täytynyt ottaa palautumisen kannalta. Kelit ovat kuitenkin niin lämpimät ja ihanat, ettei voi vain kökkiä sisätiloissa, joten aamulla otimme suunnaksi Häntälänkosken. Häntälänkoski sijaitsee Halikossa eikä Turusta sinne mennyt ajaa kuin puolisen tuntia.

häntälänkoski

rusakko

Kävelimme ensin noin 200 metriä kalapaikalle koskea ihailemaan ja jatkoimme siitä jonkin verran Häntälänkosken rantapolkua pitkin, mutta käännyimme takaisin peltojen tullessa vastaan. Jälleen linnut lauloivat iloisesti metsässä ja saimme nauttia rauhasta. Halikonjoki virtasi vieressä enkä voinut olla haaveilematta joella soutelusta.

häntälänkoski

häntälänkoski

Kävimme vilkaisemassa koskea vielä toiselta puolen tietä ennen kuin söimme pienet eväät ja lähdimme ajelemaan maalaismaisemissa takaisin kohti Turkua. Yksi parhaista harrastuksista nykyään on moottoritien molemmin puolin kaikkien mahdollisten pikkuteiden ajelu ja vanhojen maalaistalojen ihailu. Ihailen myös pitkiä peltoja, jotka ovat eri tavalla vaikuttavia kuin Pohjanmaan aakeat laakeat. Siinä missä pohjalaisilla on vanhaa merenpohjaa pelkkänä tasaisena peltona silmänkantamattomiin, Varsinais-Suomen maaseudulla koko komeuden näkee jonkun mäen päältä ja peltojen keskellä saattaa luikerrella joku puro, jonka vuoksi pelloillakin on muotoja. Peltoa on siis yhtälailla paljon, mutta maastonmuodot tuovat siihen eri fiiliksen ja silti kotoisan olon. Kuten olen ennenkin todennut  – peltomaisema on minun sielunmaisemani.

Tällä kertaa ajoimme Hajalan läpi Paimioon ja siitä moottoritietä Turkuun, koska halusin käydä Skanssista hakemassa kesäisemmät mammasukkahousut sekä muutaman uuden paidan lämpimämpiä kelejä varten. Hajala vaikutti todella kivalta paikalta eikä yhtään haittaisi, jos sattuisi löytämään jonkun vanhan maalaistalon sieltä päin. Olisi ainakin niitä peltoja ja vähän metsääkin lähettyvillä.

Eipä siis auta kuin aktiivisesti kytätä uusia myytäviä kohteita internetistä. Ehkä se täydellinen maalaistalo löytyy vielä joku päivä. ♥ Ja siihen asti voidaan ihailla muiden omia sunnuntaiajeluilla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.