Hae
Mari Hietala

Arkiruokaa: fetapinaattipiirakka

Olen tainnut kuukauden sisään leipaista noin 3-4 piirakkaa. Pari mustikkapiirakkaa, pinaattifetapiirakan ja viimeksi omenapiirakan. Instagramin puolella pyydettiin tuohon suolaiseen piirakkaan ohjetta, joka tulee tässä:


Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Täyte:
200 g fetajuustoa
paketti babypinaattia (70 g ehkä)
kirsikkatomaattia
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria

Päälle:
juustoraastetta

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Murusta feta ja pilko kirsikkatomaatit. Sekoita täytteen kaikki aineet sekaisin ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa 30 minuuttia (seuraa, ettei ainakaan pala).

Tämän piirakan perään kyseltiin töissä niin paljon, että olisi pitänyt tehdä sinne oma, jotta kaikki halukkaat olisivat saaneet maistaa. Hyvää oli, etenkin seuraavana päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *