Hae
Mari Hietala

VIIKON RAHAPÄIVÄKIRJA

Blogeissa on tänä vuonna näkynyt rahapäiväkirjapostauksia ja minunkin piti sellainen tehdä jo joskus keväällä, mutta sitten se jotenkin aina unohtui. Nytkin toki oli vähän erilainen viikko siinä mielessä, että minulla oli vapaapäivä keskellä viikkoa, mutta ei se onneksi vaikuttanut kuluttamiseen normaalia enempää.
Säästämisestä haaveillessa aina kehoitetaan kirjaamaan kaikki menot ylös, jotta hahmottaa mihin se raha oikein aina katoaa. Olen monta kertaa ajatellut, että ehkä pitäisi, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi. Raha on kyllä kadonnut, mutta ei se kovin mystistä ole ollut, koska olen tiennyt käyneeni vähän kahvilla ja tehneeni heräteostoksia vaatekaapoissa.
Eväiden syöminen töissä avasi kuitenkin silmiäni ja tajusin, että rahan kuluttamisen suhteen tilanne ei ole koskaan menetetty vaan säästää voi, kun pohtii omia tapojaan hieman enemmän. Siihen rahapäiväkirjan pitäminen on hyvä väline ja nyt kun olen sitä viikon pitänyt, ajattelin jatkaa ainakin kuukauden verran.

takki Minimum – farkut Cubus – kengät Wrangler – kukkaro FREDsBRUDER

Maanantai: 
Lidl 46,97 € (Heidi Klum -kamaa)
Töissä kahvia 2,40 €
Supermarket 22,15 € (ruokaa)
Tiistai: 
Töissä kahvia 1,20 €
H&M 5,98 € (hiuspampuloita)
Keskiviikko:
Parkkimaksu 4,39 €
Lounas Manhattanilla 7,50 € (miehen kanssa treffit, kun hän oli töissä ja minä vapaalla)

Torstai:
Töissä kahvia 1,20 €
Töissä lounas 5 €
Perjantai:
Töissä kahvia 1,20 €
Töissä lounas 7 €
Veikkaus 10 € (pakko lotota)
Leonidas 4,40 € (iltakahvit)
Prisma 24,44 € (ruokaa ja muumimuki)
Lauantai:
Cittari 17,83 € (henkareita ja herkkuja)
Sunnuntai:
American Diner 17,90 €
Plantagen 12,38 €
Yhteensä kulutin siis töissä kahviin ja lounaisiin 18 euroa, ruokakauppoihin 64,42 euroa, vaatteisiin ja muuhun sälään 52, 95 euroa, ulkona syömiseen ja kahvitteluun 29,80 euroa ja viherkasveihin sen 12,38 euroa. Koko viikon aikana hussasin 191,94 euroa, hyhhyh!
Toisaalta viikkoon kuului pari menoa, jotka poikkeavat normaalista. En nimittäin osta vaatteita enää useinkaan eikä me käydä syömässä ulkona ihan joka viikko.
Ensi viikolla sitten vähän vähemmän kulutusta, jotta pysyy tulot ja menot balanssissa. Haluatteko lisää tällaisia postauksia, kiinnostaako raha-asiat?

2 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Juu haluan!

  2. Mari kirjoitti:

    Noniin, siinä sitten auta kuin välillä ottaa katsaus talouteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.